Bland det roligaste jag vet är ju att laga mat. Jag kan verkligen se fram emot en dag då jag ska laga någonting riktigt gott eller prova ett nytt recept. Det är SÅ kul! Om det pratas mat hakar jag gärna på och extra skoj är det om någon har en helt annan matkultur än mig. Ja, förutom dieter förstås, fyfan, enough said om det för evigt.
 
En konstig fråga jag ofta får vid matsnack är: "vad sjutton äter du egentligen när du inte äter djur?". Fast folk brukar förstås säga kött istället för djur. Eufemism jao.
 
Frågan är konstig av många skäl. Prova att ställa den till dig själv till exempel: vad brukar du äta? Lite svårt väl? Det är också konstigt att såpass många tycker att det är något speciellt med köttfri mat år 2015. Jaa, alltså... suck. Gryta, lasagne, soppa, pastasås och så vidare, och så vidare.
 
Jaja.
 
Jag gillar listor så jag här kommer en lista på tio livsmedel jag använt mig mycket av på sistone:
 
  • Färsk ingefära
  • Spiskummin
  • Babyspenat
  • Vitlök
  • Gurkmeja
  • Kokosmjölk
  • Röda linser
  • Tomat
  • Citron
  • Kardemumma
Ni ser tendensen va? Indiskt. Mmmm. Röda linser, citron, vitlök och tomat har hängt med länge men kardemumman är ganska så ny och så även (miss)bruket av ingefära.
 
Igår förresten, så hade jag och två kompisar "konferens", det vill säga vi sågs och bakade. Eller den här gången gjorde vi en indisk soppa, daal, och bakade naan. Det blev riktigt smarrigt! Jag brukar göra daal-liknande rätter men som grytor, inte soppa.
 
Kul att det blev vegomat utan att jag ens täntke på det. Det var inte jag som valde recepten och koncepten. Vi körde Tastelines recept på Daal och följde det ganska så exakt förutom att vi skippade färsk koriander eftersom det smakar diskmedel. Det enda som kan förstöra mat mer är senapskål tycker jag.
 

Kommentera

Publiceras ej