Nu jäklar ska det skäras och hackas! Jo, för min älskade kockkniv har nämligen varit på professionell slipning, och förväntningarna på skärpan är nu skyhöga. Det är väl egentligen meningen att knivar ska grundslipas emellanåt, typ en gång om året kanske. Meningen och meningen, men för den som ändå lagt ner en massa pengar på en bra kniv så är ju smart att ta hand om den också.
 
Min kniv fick jag i julklapp någon gång i början av millenniet, tror jag. Jag minns att den fanns med i bilden när jag bodde på Rådmansgatan i Eskilstuna i alla fall, och därifrån flydde jag 2003. Jag har aldrig grundslipat den, men faktum är att den klarade tomattestet ganska så dugligt ändå efter de här minst tio åren utan slip. Bra grejer. Jag har skött om den pedantiskt, diskat omedelbart efter bruk, använt brynstål och förvarat den efter konstens alla regler så det är väl därför. Det är en Anders Petter.