Nu jäklar ska det skäras och hackas! Jo, för min älskade kockkniv har nämligen varit på professionell slipning, och förväntningarna på skärpan är nu skyhöga. Det är väl egentligen meningen att knivar ska grundslipas emellanåt, typ en gång om året kanske. Meningen och meningen, men för den som ändå lagt ner en massa pengar på en bra kniv så är ju smart att ta hand om den också.
 
Min kniv fick jag i julklapp någon gång i början av millenniet, tror jag. Jag minns att den fanns med i bilden när jag bodde på Rådmansgatan i Eskilstuna i alla fall, och därifrån flydde jag 2003. Jag har aldrig grundslipat den, men faktum är att den klarade tomattestet ganska så dugligt ändå efter de här minst tio åren utan slip. Bra grejer. Jag har skött om den pedantiskt, diskat omedelbart efter bruk, använt brynstål och förvarat den efter konstens alla regler så det är väl därför. Det är en Anders Petter.
Jag glömde den här frågan i förra inlägget vilket Firesteehl vänligt påpekade. Jag hade tänkt ta bort den för jag kom inte på någonting, men äsch, det får bli dagens inlägg istället.
 
Det här med att fylla i så kallade listor är ganska roligt, det tycker nog många som håller liv i en blogg. Det är även roligt att läsa andras listor. Men varför det? Ja, en anledning är nog att vi får skäl att skriva och läsa om saker som annars inte hade kommit upp. Jag skulle nog inte ha ett blogginlägg där jag pratar om att jag inte vill ha barn eller ett där jag skryter (nåja) om mina utbildningar, men när det dyker upp som fråga i en lista, då minsann kan jag komma ut med detta på ett annat vis. Kan det vara så?
 
 
Så tre saker som mina läsare inte vet då. Ja, för det första så har inte den här bloggen funnits särskilt länge och jag har inte någon överdrivet personlig stil på den heller så jag kan väl plocka lite vad som helst egentligen: att jag har arbetat som säljare i en djuraffär, att jag har tränat karate (åh, det saknar jag!) eller att jag är pollenallergisker och allergisk mot katter (fan!). Men för det andra så har jag en känsla av att många av er som läser här är människor som känt eller känt till mig ett tag, så då var väl inte det några godbitar direkt?
 
Och sådär är jag ofta, göra saker snabbt, spontant och enkelt? Mja, svårt. Och kanske gillar jag att krångla till det också!
 
Okej. Tre saker!
 
1) Jag gick på teater när jag var yngre.  Alltså jag spelade teater och skrev pjäser. Det känns nästan overkligt faktiskt förvi hade sån tro på oss själva och våra projekt. En pläs var till exempel emot mobbing, en annan mot djurförsök, och då samlade vi även in pengar till det som numera heter Djurens Rätt.
 
Det overkliga med det hela är att det här var i början av högstadiet och då var ju ingenting roligt och jag tappade all min tidigare entusiasm och tro på mig själv. Det är inte SÅ dramatiskt som det låter, men när jag ser tillbaka på den tiden undrar jag verkligen vad fan jag höll på med. Jag antar att många har någon liknande erfarenhet av den där jävla puberteten och allt sånt.
 
2) Jag började träna 2006. Innan det hade jag aldrig någonsin tänkt mig att jag skulle bli en tränande människa. Och det här med att jag TYCKER OM att springa - jag trodde inte ens att det var fysiskt möjligt för mig ATT springa tidigare.
 
Jag har förvisso alltid mått bra när jag har jobbat med kroppen, typ cyklat ut till Hedkärra, mockat åt 30 hästar, burit hö i fem timmar och så vidare. Aldrig har jag väl sån frid i sinnet som då och aldrig smakar väl mat så närande och gott. Men att översätta det till att jag mår bättre av fysisk träning, det satt långt inne.
 
3) Första gången jag ville bli vegetarian var i sjätte klass. Mina föräldrar sa inte så mycket om den saken; jag tror att jag alltid kommit dragande med en massa idéer om saker och enklast är nog att låta mig hållas, men i skolan blev det bannor över dessa "tramsfasoner". Ganska respektlöst och trist ändå, att mina tankar som 12-åring bara totaldissades utan diskussion.
 
Jag minns inte exakt turerna efter det, men efter att jag flyttat hemifrån har det inte kommit in mycket döda djur i mitt hem. Hur jag än vänder och vrider på det får jag inte ihop att det är fel att sparka ihjäl en katt men helt okej att föda upp hundra grisar i en betongbyggad utan dagsljus för att sedan döda dem och äta upp dem. Fullkomligt vidrigt, jättekonstigt och sjukt onödigt.
 
Ingen kan väl dessutom år 2015 ha missat att kött INTE är en viktig del av vår kost utan snarare allmänt hälsovådligt och en miljöbov av rang.
Några av frågorna från en 100-lista
 
 
Hur imponerar man på dig? Civilkurage och åsikter baserade på solidaritet blir jag väldans impad av.
 
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Definitivt ingen. Telefoner suger och jag är inte så förtjust i att bli tröstad heller.
 
Har du någon piercing? Töjt höger öger 8 mm.

Din största vinst? Jag vann 500 kronor på en tian-lott en gång. Det var roligt för det var i en period av mycket låga inkomster. I övrigt har jag återvunnit en herrans massa självkänsla, den som typ totalt förintades av den där äckliga perioden kallad "högstadiet". Eller vad tusen, hela jäkla skolgången. Fy, påminn mig aldrig om det!

 

Civilstånd? Viktigast av allt är frihet. Men: inte tillgänglig. Inte så värst i alla fall.

 

Vilka hemsidor besöker du dagligen? Naa, bloglovin kanske, lite nyheter, jobbets intranät om jag arbetar och så gillar jag tradera och blocket också.

 

Är du fåfäng? Nä.

 

Ångrar du någonting du gjort? Ja. Den som inte ångrar någonting... måste det vara något allvarligt fel med?

 

Vilket är ditt drömjobb? Lokförare, moahaha! Men konstnär vill jag bli egentligen. Och polis. Och sektledare. Nädå, men en annan grej, yogalärare?

 

Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Jag är rejält sugen på ett litet hus och framför allt en trädgård. Det är väl det. I övrigt har jag faktiskt gjort min bucket-list. Det gäller att leva sina drömmar juh.

 

Vad har du haft för husdjur? Hade en kanin i sju år. Bra jobbat Nelly. Och sedan hade jag min högt älskade Folke-hund till låns mellan 01-12. Bästa varelsen jag känt.

 

 

Svär du ofta? Ja. Det blir nog mest "fan" följt av "jävla". Inga könsord dock, det är väl bra? Eller... kanske att jag säger "kuken" ibland, men då jävlar är jag arg.

 

Sverige när det är som bäst? En aprildag i skogen i Bergslagen. Eller vilken annan dag och naturplats som helst. Jag älskar Sverige och naturen.

 

Kan du åka slalom? Jag har gått lite kurs 1994. Oj, det är mer än tjugo år sedan. Kan det stämma? Hur som helst så har jag åkt lite då och då sedan dess men jag är inte så duktig eller engagerad.

 

 Vad har du ätit i dag? Havregrynsgröt, rödbetsbiffar och couscouspytt (på Piren i Ludvika, det var riktigt bra) en kexchoklad, Moggis makarongryta och så lite chips. Jag brukar äta nyttigare mellanmål, men vafan.

 

Vad har du för utbildning? NV-programmet, fil kand, i pretentiösa bokstäver, A- och B-körkort, truckkkort, närningslära för hundar och katter, hantering av farligt gods på flyg, skyddsombudsutbildning, hjärt- och lungräddning, 2 graderingar inom kuniba kai, lokförarutbildning och så vidare.

 

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ja, det måste väl vara hjärnan, den är rätt bra. Jag har jäkligt bra ben också.

 

Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Jag är lite missnöjd med att jag ofta har ont i mina knän, slår i dem överallt och så vidare. Men det kan ju inte de stackars knäna rå för. <3