Här har ni en trött björn. Puh. Jag är en sån där som inte funkar så värst bra när jag inte får vila tillräckligt och det har jag inte fått nu. Eller jag funkar väl okej, men ingenting känns särskilt roligt eller meningsfullt förrän jag fått sova ordentligt. Jepp. Och det är bara att knipa käft och gilla läget för jag måste erkänna att de veckor som vi har gått på så kallat skubb-schema så har jag verkligen haft flyt med mina turer. Bara knipa käft, japp.
 
Idag var jag nära att mosa en tant med tåget. Igen. Jag blev så arg och upprörd att jag fick kramp i vaderna och mina händer skakade minst tio minuter efteråt. Det var när vi rullade in mot plattformen i Ludvika, tåget var kanske 30-40 meter från plattformskanten, bommarna hade gått ner och klockorna ringde, men det stoppade inte denna ivriga dam från att kliva ut rätt framför tåget. Fastän jag tutade så raskade hon inte på stegen utan jag gick gå på ganska så hård broms för att inte en olycka skulle ske.
 
Jag säger såhär: det spelar ingen jävla roll hur mycket bommar, signaler, lampor och dansande clowner det investeras i där folk ska passera järnvägen, det enda som kommer att minska dödsolyckorna är en ATTITYDFÖRÄNDRING. Det är tusen gånger farligare att passera ett järnvägsspår än att gå över E4:an, och ändå har jag sett folk ta selfies fram tåget, gå med hörlurar över spår, köra över med bilen fastän bommarna gått ner och allt möjligt. Går folk ut på en större väg utan att se sig för? Nej. Och då kan ju bilar ändå väja och har betydligt kortare bromssträckor...
 
Jaja, tanten klarade sig från tågdöden med mycket liten marginal. Jag skyndade mig att leta reda på henne innan adrenalinet försvunnit, men hon var så ledsen och skamsen att jag inte tog i så värst mycket ändå. Jag sa typ:
 
"Du! När bommarna är nere så går man inte!"
 
Och då började hon nästan grina och sa: "Förlåt, förlåt!".
 
Suck. Jaja.
 
Du som eventuellt läser här kan väl hjälpa mig att sprida ut att det är farligt på riktigt att vistas på järnspår, alltid, och särskilt när någon form av anordning säger att det är ett tåg på väg.
 
Jahapp.

Kommentera

Publiceras ej