Nu jäklar ska det skäras och hackas! Jo, för min älskade kockkniv har nämligen varit på professionell slipning, och förväntningarna på skärpan är nu skyhöga. Det är väl egentligen meningen att knivar ska grundslipas emellanåt, typ en gång om året kanske. Meningen och meningen, men för den som ändå lagt ner en massa pengar på en bra kniv så är ju smart att ta hand om den också.
 
Min kniv fick jag i julklapp någon gång i början av millenniet, tror jag. Jag minns att den fanns med i bilden när jag bodde på Rådmansgatan i Eskilstuna i alla fall, och därifrån flydde jag 2003. Jag har aldrig grundslipat den, men faktum är att den klarade tomattestet ganska så dugligt ändå efter de här minst tio åren utan slip. Bra grejer. Jag har skött om den pedantiskt, diskat omedelbart efter bruk, använt brynstål och förvarat den efter konstens alla regler så det är väl därför. Det är en Anders Petter.

1 kommentarer

jeanna

02 Feb 2015 19:38

Ja gu. Jag gick till slaktaren här intill med alla våra fina knivar för ett par veckor sedan och plötsligt är det liksom sååå mycket roligare att laga mat! Den här gången... ska jag inte låta det gå fler år emellan... osv.

Svar: Vassa knivar är bra grejer. Fast jag tycker att min kniv ändå behållt skärpan, bokstavligen hehe, ganska bra i tio år utan superslipning. Beror nog på välanvänt brynstål. Men nu när det var så enkelt med knivbrevet kanske jag kommer ihåg att få den slipad oftare. Kanske varannat år? :)
Karin

Kommentera

Publiceras ej