- 500 g frusen hackad spenat
- 2 st gula lökar
- 2 msk olja
- 3 st vitlöksklyftor
- 5 cm färsk ingefära
- 2 st tomater ELLER 2 dl tomatkross
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk malen koriander
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1,5 dl grädde
- 1-2 dl mjölk
- 400 g halloumi
Gör så här:
1) Tina spenaten (förslagsvis i micron) och häll bort eventuellt överflödigt vatten.
2) Finhacka löken och fräs den i olja i en gryta ca 5 min på medelvärme.
3) Riv ingefäran och vitlöken grovt. Tillsätt detta i grytan och låt steka ytterligare 5 min.
4) Finhacka tomaterna och häll i dem i grytan och fräs 5 min till.
5) Tillsätt sedan spenaten. Rör om och häll i alla kryddorna. Låt koka 5 min!
6) Tillsätt sedan grädden och mjölken samtidigt som du rör i spenatgrytan.
7) Skär halloumin i kuber ca 2×2 cm och tillsätt dessa i spenatröran. Låt koka fem minuter till!
Servera med ris eller indiskt bröd.
--------------------------------------------------------------------------------------
Det funkar finfint med annan grädde och mjölk än från ko, och jag brukar även köra med tofu istället för halloumi (eller paneer som det ju egentligen ska vara). Ett annat tips är att byta ut hälften av halloumin mot tofu så blir sältan mindre domimant.
Kommentera