Mitt jobbschema för den här tidtabellen har lite karaktären av berg- och dalbana. Det är inte riktigt min stil, men det är okej. Till slut kommer det en ledig dag eller en sovmorgon och min själ får en chans att hinna ikapp kroppen igen.
 
Men sovmorgon menar jag egentligen inte att jag ska ligga och sova särskilt länge vilket många "föräldrar" gärna vill få det till:
 
"Ja, du som inte har några barn kan ju sova du!".
 
Jajamen, det kan jag, men jag njutar istället till fullo av att gå upp relativt tidigt och bara ta det alldeles lugnt. Eller så blir det kanske en springtur och jäklar vad resten av dagen blir bra sedan. För det är ju helt ljuvligt att kunna bege sig ut i skogen en vardagsmorgon, verkligen livsglädje för mig!
 
Ja, nu har jag hur som helst hamnat i ett skov med massor av tuffa turer på raken och ingen vila. I morgon är jag i och för sig ledig men det blir ingen återhämning av skäl jag inte kan berätta just idag. Men efter i morgon.
 
Och lika punktligt som ett tåg framfört av mig bestämmer sig min kropp för att succesivt bygga upp spänningshuvudvärkt från helvetet. Det blir så med för kort vila, jag sover så hårt på något vis, blir så trött och sedan spänd. Men nu har jag i alla fall kännedom om problemet och kan hejda i tid. Som idag när min hjärna var helt surrig efter arbetsdagens slut, då tog jag mitt förnuft till fånga och hängde ändå med på dagens löpteknikpass. Det gick tungt så in i helvete den första kvarten, som vanligt, men sedan kändes hjärnan pigg igen. Kroppen funkade väl sisådär, men jag är ändå glad att jag tog mig dit. Jag behöver en lagom skön liten piska ibland för att utmana mig själv lite.
 
 

1. Vad ser du fram emot den här veckan?

Lunch med Styrelsen (vilket alltså betyder kompisar), en massa bra poddar medan jag far fram på järnvägen, några bra löprundor och ett teknikpass i grupp med Syster Löpcoachen på fredag, vårens framfart och god mat.

 

2. Vilken var den senaste bloggen du började läsa?

Åh, jag är så jäkla dåligt på bloggar numera. Och jag saknar det. Det finns ingen som jag riktigt diggar och jag hittar inga nya heller. Det är bara en massa stora fina bilder och allmänt opersonligt överallt och inget skoj.

 

3. Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?

Ja! Eller det var ju idag det blev godast, palak paneer. I morgon blir det färsk pasta med sås på lite blandade fynd från kylskåpet, champinjoner bland annat. Resten av veckan är det Moggis som får laga. Ser fram emot potatisbullar på torsdag. Jag älskar potatisbullar.

 

4. Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!

Det här är en dåligt vecka för att ta mig tid till något jag verkligen vill på grund av massor med jobbtimmar. Eller är det just då det är extra viktigt att tag sig tid jao? Jag får väl yoga några lite längre pass då kanske. Ja.

 

5. Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?

Bra grejer! För att det mesta är ganska så bra grejer.

 

6. Vad gjorde du igår kväll?

Hängde tvätt och åt pizza från Onlinepizza. Eller ja, från La Stella närmare bestämt.

 

7. Vad åt du till frukost idag? Havregrynsgröt med blåbär samt en massa nötter och frön. Och icke animalisk mjölk. 

 

8. Vilken tid på morgonen vaknar du? Idag 05:17, i morgon 03:28 på onsdag kanske 07:20? Jag jobbar lite olika tider och jag älskar det.

 

9. Hur ser du oftast ut till vardags?

På jobbet är det svarta illasittande byxor som lyckas vara både för trånga och för stora på samma gång samt en vit skjorta med rutor som sitter okej faktiskt. Fast jag har förvisso valt största storleken. Privat har jag mjuka sköna byxor, linnen, munktröjor och sneakers.

Ojoj, idag blev jag rejält bakslagstrött (skulle jag gissa om jag inte håller på att bli sjuk). Ja, alltså förmodligen av att jag maxade på jäkligt i helgen. Jag var lite förundrad själv faktiskt, tänkte: "Jag borde vara trött nu, men jag orkar minsann lite till!".
 
Jag blev räddad med en kopp kaffe i sista sekund på jobbet idag. Och när jag kom hem efter min inte alltför ansträngade arbetsdag (06:58-11:35) hann jag bara äta innan jag tvärslocknade på soffan HUR trött som helst. Jag sov lyckligtvis inte bort hela eftermiddagen eftersom Moggis far med flickvän (jamen vad är rätt benämning då?) kom förbi så att jag blev tvungen att resa på mig. Jag hade ingen vidare ork efter det heller så jag laddade öronen med podd och knallade ut. Det är en av mina favoritsysselsättningar när jag inte har något bättre för mig eller när jag behöver; att gå runt och titta på intressanta saker samtidigt som jag lyssnar på bra poddar. Enormt återhämtande och uppfriskande och lugnande på en och samma gång.
 
Avrundar den här dagen med en riktig favorit, nämligen palak paneer. Åh, alltså, indisk mat! <3! Det kan hända att jag har lagt upp ett recept på det här tidigare. Om inte så kanske jag gör det i framtiden.